Mancare de vita cu fasole

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare cu:fasole boabe, linte, carne de vita, ceapa, morcov, ardei gras, rosii, pasta de tomate, frunza de dafin, masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai.

Ingrediente:

  • 200 g fasole boabe
  • 100 g linte
  • 500 g carne de vită
  • o ceapă
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 6 roşii
  • o lingură de pastă de tomate
  • o frunză de dafin
  • 200 g măsline
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • cimbru
  • pâine de casă
  • mălai

 

Mod de preparare:

Fasolea boabe şi lintea se pun la înmuiat cu o seară înainte, se fierb separat în apă cu puţină sare, se scurg şi se pun într-un castron.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune la călit împreună cu ceapa şi cu ardeiul tăiate cubuleţe.

Când ceapa a devenit sti­cloasă, se pune carnea de vită spălată şi tăiată felii subţiri.

Se prăjeşte la foc potrivit până devine aurie, se adaugă fasolea, sare şi piper după gust. Se toarnă apă cât să le acopere şi se lasă să fiarbă.

Când carnea şi legumele sunt fierte se adaugă lintea, roşiile date pe râzătoare şi pasta de tomate.

Se pun frunza de dafin, măslinele şi se lasă să fiarbă încă 15 minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.