Mancare de cartofi cu oua
PrinteazaO reteta de mancare de cartofi cu oua din: cartofi, ulei, crenvursti, ceapa, usturoi, ardei gras, pasta de rosii, patrunjel, apa, vin sec, piper si oua.
- 1 kg cartofi
- 4 linguri ulei
- 250 g crenvurşti
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 ardei graşi
- 1 cană pastă de roşii
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- 500 ml apă
- 5 linguri vin sec
- 1 linguriţă rasă piper măcinat
- 4 ouă fierte
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se pun la prăjit într-o cratiţă cu ulei bine încins şi se adaugă ctenvurştii (de preferat uşor afumaţi) tăiaţi bucăţi mici. Se amestecă, se
adaugă ceapa, usturoiul şi ardeiul tăiat fideluţă şi se înăbuşă, având grijă să nu se sfărâme compoziţia.
Se adaugă pasta de tomate, pătrunjelul, puţină apă caldă, sarea şi piperul. Se lasă la fiert până ce se înmoaie cartofii şi se adaugă vinul. Se lasă să scadă şi se pune în cuptor, la foc mic, cu puţin timp înaintea servirii, ornată cu felii subţiri de ou fiert.
Poftă bună!