Mancare de conopidă cu ou
PrinteazaMancare de conopidă cu ou
Ingediente:
- 1 kg conopidă
- 4 ouă
- 3 linguri margarină
- 4 linguri făină
- 100 g smântână
- 3 linguri muştar
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în 3 l de apă cu puţină sare pentru aproximativ 15 minute. Separat, pui la fiert ouăle şi când sunt gata le pui sub apă rece, apoi le decojeşti şi le tai felii.
După ce conopida a fiert, o laşi să se scurgă bine, dar nu arunci zeama pentru că îţi trebuie la sos. Topeşti margarina într-o cratiţă, adaugi făina, smântâna, o parte din zeama în care a fiert conopida şi laşi să fiarbă.
Ai grijă să amesteci mereu ca să nu se lipească. Atunci când sosul este aproape gata potrivesti gustul de sare si piper, adaugi mustarul si dupa un cocot doua pui conopida, feliile de oua, patrunjelul tocat si iei mancarea de pe foc.
Mancare de conopidă cu ou
Pofta bună!
Sa incerc si eu reteta asta.