Mancare de inimioare cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de inimioare de pui cu ciuperci, bulion, ceapa, vin, foi de dafin si ulei.
- 1 kg inimioare + pipote de pui
- 200 g ciuperci
- 2 linguri bulion
- 1 ceapă mică
- 100 ml vin
- 2 foi de dafin
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi inimioarele şi pipotele, le dai la fiert în apă cu o linguriţă de oţet, până se fierb pe jumătate. între timp rumeneşti în ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt împreună cu ciupercile. Amesteci continuu cu o lingură de lemn, circa 10 minute.
Adaugi inimioarele şi pipotele scurse din apă în care au fiert, pui bulion, foile de dafin şi vinul. Laşi să fiarbă 15 minute până se obţine o mâncare cu sos mai scăzut.
Se serveşte cu piure de cartofi sau cartofi prăjiţi.
Pofta buna!