Mancare de vinete cu naut
PrinteazaMancare de vinete cu naut din: naut, vanata, ceapa, rosii, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper.
- 1 conservă de năut (400 g)
- 1 vânătă medie
- 1 ceapă mare
- 1 cutie de roşii tăiate în suc
- 6 căţei de usturoi
- ulei
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălăm bine vânăta şi o tăiem cuburi, apoi punem 2-3 linguri de ulei într-o tigaie pentru a căli cubuleţele de vinete până când se rumenesc pe toate părţile.
După ce sunt gata le scoatem pe o farfurie. în aceeaşi tigaie mai punem puţin ulei şi adaugăm ceapa şi 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt. Se adaugă şi puţină apă şi se lasă câteva minute la călit, amestecând periodic.
Se adaugă năutul scurs bina de zeamă şi roşiile din conservă şi amestecăm compoziţia până se leagă. Lăsăm câteva minute la fiert şi potrivim de sare şi piper după gust.
Punem vinetele, amestecăm şi mai lăsăm câteva minute. Se adaugă restul de usturoi (2 căţei) pe care l-am dat pe răzătoarea mică.
Punem acum şi pătrunjelul tocat mărunt, amestecăm şi închidem focul, apoi acoperim cu un capac şi lăsăm câteva minute acoperit după care servim.
Pofta buna!
A iesit buna mancarea de vinete?