Mancare de vinete cu usturoi si suc de rosii
PrinteazaMancare de vinete cu usturoi si suc de rosii din: vinete, ceapa, suc de rosii, usturoi, ulei, sare.
- 3 vinete
- o ceapa mare, alba
- 300 ml suc de rosii
- 4-5 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii lungi de un centimetru grosime, care se presară cu sare. Se lasă aşa pentru 30 de minute. Intre timp, ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în ulei încins. Când s-a înmuiat, se adaugă vinetele şterse de apa pe care au lăsat-o şi tăiate cuburi.
Se lasă un pic şi vinetele să se călească şi apoi se acoperă cu apă, se presară cu sare şi se lasă la fiert pentru 20 de minute. După acest timp, se adaugă usturoiul feliat si sucul de roşii şi se mai lasă la fiert 10 minute.
Mancare de vinete cu usturoi si suc de rosii
Pofta buna!