Mancare de vinete
PrinteazaIngrediente:
- 2-3 vinete
- 3-4 roşii
- 5-6 căţei de usturoi
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Speli vinetele şi roşiile, cureţi vinetele pijama (o parte de coajă o cureţi, o parte nu), le tai cubuleţe şi le pui să se călească într-un ceaun cu ulei încins, pe foc mic.
Ai grijă să amesteci mereu cu o lingură de lemn, să nu se lipească. între timp, dai roşiile pe râzătoare, cureţi usturoiul şi-l pisezi. Când vinetele sunt bine pătrunse, pui roşiile şi mai laşi 10 minute să se călească împreună.
Pui apoi o parte din usturoiul pisat, amesteci, potriveşti gustul de sare şi iei ceaunul de pe foc. După câteva minute adaugi şi usturoiul rămas.
Mancare de vinete
Poftă bună!
Buna mancarica de vinete.