Mancare de linte cu carne afumata
PrinteazaO reteta de mancare de linte cu carne afumata din: afumatura, linte, foi de dafin, smantana, usturoi si otet.
- 400 g afumatura (ceafa, costita, kaiser)
- 300 g linte
- 2 foi de dafin
- 1 lingura dafin
- 2-3 linguri smantana
- 3-4 catei de usturoi
- otet
Mod de preparare:
Lintea, aleasă şi spălată, o laşi până a doua zi în apă rece, apoi o fierbi în aceeaşi apă în care a stat peste noapte. Carnea, spălată şi desărată, o fierbi separat. Când toate sunt fierte, o parte din zeama în care a fiert carnea, o torni peste linte şi mai fierbi câteva minute.
Adaugi făina desfăcută cu j puţină apă, usturoiul zdrobit mărunt, foaia de dafin şi sărezi. Mai laşi 10-15 minute şi pui mâncarea în castronul de servit.
Deasupra, întinzi un strat de smântână şi aşezi bucăţile de carne fiartă. Serveşti mâncarea de linte cu murături.
Mancare de linte cu carne afumata
Pofta buna!