Mancare de linte cu carne afumata

Printeaza

O reteta de mancare de linte cu carne afumata din: afumatura, linte, foi de dafin, smantana, usturoi si otet.

Ingrediente:Mancare de linte cu carne afumata

  • 400 g afumatura (ceafa, costita, kaiser)
  • 300 g linte
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura dafin
  • 2-3 linguri smantana
  • 3-4 catei de usturoi
  • otet

 

Mod de preparare:

Lintea, aleasă şi spălată, o laşi până a doua zi în apă rece, apoi o fierbi în aceeaşi apă în care a stat peste noapte. Carnea, spălată şi desărată, o fierbi separat. Când toate sunt fierte, o parte din zea­ma în care a fiert carnea, o torni peste linte şi mai fierbi câteva minute.

Adaugi făina desfăcută cu j puţină apă, usturoiul zdrobit mă­runt, foaia de dafin şi sărezi. Mai laşi 10-15 minute şi pui mân­carea în castronul de servit.

Dea­supra, întinzi un strat de smân­tână şi aşezi bucăţile de carne fiartă. Serveşti mâncarea de linte cu murături.

Mancare de linte cu carne afumata

Mancare de linte cu carne afumata

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.