Mancare spaniola de legume
PrinteazaMancare spaniola de legume din: ceapa, usturoi, rosii, ardei verzi, vanata, zucchini, ulei de masline, sare, piper si supa de vita. In zilele fierbinţi de vară puteţi servi această mâncare şi rece. După gust puteţi adăuga în mâncare şi câteva măsline negre.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 1 catel de usturoi
- 4 rosii rascoapte
- 2 ardei verzi
- 1 vanata mijlocie
- 1 zucchini mijlociu
- 120 ml ulei de masline
- sare
- piper negru macinat
- 250 ml supa de vita (plic)
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt. Roşia se curăţă de codiţă şi se taie cuburi. Ardeii, vânătă şi zucchini se taie de asemenea în cuburi mici. In uleiul încins din tigaie se prăjeşte ceapa şi usturoiul.
adaugă roşiile şi se amestecă pe foc până acestea se călesc. Pe urmă se adaugă cuburile de ardei, vinete şi zucchini.
Legumele se condimentează cu sare şi piper.
toarnă deasupra supa de legume şi se lasă să dea de mai multe ori în clocot. Legumele se fierb la foc mare până ce se evaporă aproape toată supa. Se serveşte în farfurii.
Pofta buna!