Mâncare de vinete cu dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare de vinete cu dovlecei pentru iarna din: vanata, dovlecei, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, cimbru, ulei si sare.

Ingrediente:Mâncare de vinete cu dovlecei

  • 1   vânătă
  • 2   dovlecei
  • 3   roşii
  • 1 ardei gras
  • 1ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • cimbru
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală legumele, curăţă ceapa de foi şi tai-o solzişori. Pune uleiul la încins şi căleşte iute ceapa. Adaugă usturoiul tocat mărunt, arde­iul tăiat feliuţe subţiri, vine­tele cuburi şi dovleceii felii.

Când s-au înmuiat le­gumele, adaugă roşiile decojite şi tăiate felii subţiri, adaugă o ceaşcă de apă, sare după gust şi lasă să fiarbă 45 de minute, ames­tecând din când în când. După ce a scăzut sosul destul de mult şi le­gumele sunt fierte, stinge focul, presară cimbru, ames­tecă şi acoperă cu un capac.

Laşi acoperit până pregăteşti borcanele. Le sterilizezi în apă clocotită, le usuci bine (şterge-le cu un prosop de hârtie), după care poţi pune mâncarea în borcane. Strânge capacele şi fierbe-le la bain-marie 30 de minute.

Mâncare de vinete cu dovlecei

Mâncare de vinete cu dovlecei

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Buna mancare de vinete cu dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.