Mâncare de vinete

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare de vinete din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, patrunjel, ceapa verde, sare si ulei.

Ingrediente:Mâncare de vinete

  • 2 vinete mijlocii
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras rosu mare
  • 4 rosii mari, decojite si tocate/1 canserva cu rosii decojite taiate in bucati
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 fire de ceapa verde (optional)
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Spală vinetele şi taie-le în cubuleţe cu latura de 2 cm. Taie ceapa julien, iar ardeiul în cubuleţe mai mici decât cele de vinete. încinge uleiul într-o tigaie şi pune ceapa la călit.

Când aceasta devine translucidă, adaugă ardeiul, vinetele, roşiile decojite şi tocate şi sarea. Dacă mâncarea nu are destulă zeamă, mai poţi adăuga apă.

Pune capacul parţial pe tigaie şi lasă la fiert cam o jumătate de oră, la foc mediu.

Scutură cratiţa din când în când (dacă amesteci, s-ar putea ca vinetele să se sfărâme şi mâncarea să devină o pastă).

Când legumele sunt fragede, ia oala de pe foc şi adaugă pătrunjelul şi usturoiul tocate. Amestecă bine şi acoperă.

Lasă la răcorit şi serveşte. Opţional, dacă găseşti să cumperi, presară pe deasupra ceapă verde tocată.

Mâncare de vinete

Mâncare de vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.