Mancarica de ciuperci cu ceapa si masline

Printeaza

Mancarica de ciuperci cu ceapa si masline din: ciuperci, ulei, vin, ceapa, bulion, masline, lamaie, patrunjel, foaie de dafin, mustar, piper, sare.

Ingrediente:Mancarica_de_ciuperci_cu_ceapa_si_masline

  • 50 g ciuperci
  • 150 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 200 g ceapa
  • 50 g bulion
  • 100 g masline
  • 1 lamaie
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 foaie de dafin
  • 75 g mustar
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile, le speli bine şi le tai în felioare subţiri. Le fierbi timp de aproximativ 20 de minute, la foc mic, după care le scurgi în strecurătoare. în 100 ml ulei încins, căleşti ciupercile scurse.

Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în restul de ulei încins. Stingi cu vinul şi cu bulionul diluat cu apă, condimentezi cu muştar, piper, sare şi foi de dafin, apoi adaugi măs­linele, în prealabil opărite şi o parte din verdeaţa tăiată mărunt.

Laşi să fiarbă sosul 30 de minute, apoi îl torni peste ciuperci şi laşi să mai dea cateva clocote, la foc mic, pana scade bine. Servesti gustarea cu felii de lamaie curatate de coaja.

Mancarica de ciuperci cu ceapa si masline

Mancarica_de_ciuperci_cu_ceapa_si_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.