Mancarica de ciuperci cu ceapa si masline
PrinteazaMancarica de ciuperci cu ceapa si masline din: ciuperci, ulei, vin, ceapa, bulion, masline, lamaie, patrunjel, foaie de dafin, mustar, piper, sare.
- 50 g ciuperci
- 150 ml ulei
- 100 ml vin
- 200 g ceapa
- 50 g bulion
- 100 g masline
- 1 lamaie
- 2 legaturi patrunjel
- 1 foaie de dafin
- 75 g mustar
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le speli bine şi le tai în felioare subţiri. Le fierbi timp de aproximativ 20 de minute, la foc mic, după care le scurgi în strecurătoare. în 100 ml ulei încins, căleşti ciupercile scurse.
Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în restul de ulei încins. Stingi cu vinul şi cu bulionul diluat cu apă, condimentezi cu muştar, piper, sare şi foi de dafin, apoi adaugi măslinele, în prealabil opărite şi o parte din verdeaţa tăiată mărunt.
Laşi să fiarbă sosul 30 de minute, apoi îl torni peste ciuperci şi laşi să mai dea cateva clocote, la foc mic, pana scade bine. Servesti gustarea cu felii de lamaie curatate de coaja.
Mancarica de ciuperci cu ceapa si masline
Pofta buna!