Mâncărică de vinete iraniană
PrinteazaO reteta delicioasa de mancarica de vinete din: vinete, ulei de masline, tahini, usturoi, chimen, boia dulce, boia iute, zeama de lamaie, sare si piper.
- 2 vinete
- 3 linguri ulei de masline
- 2-3 linguri cu tahini (pasta de susan)
- 1-2 catei de usturoi
- 1 lingurita chimen
- 1 lingura boia dulce
- boia iute
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune vinetele la copt pe un gratar incins si inteapa-le din loc in loc cu o furculita pentru a li se scurge usor zeama. Cand coaja s-a carbonizat, pune vinetele intr-o punga de gartie si leag-o astfel incat sa se inabuse putin, iar coaja sa se desprinda usor, cam 15-20 de minute.
Curata vinetele si toaca-le mai mare, pune-le intr-un castron si amesteca-le cu pasta de tahini, uleiul, usturoiul fin pisat, chimenul si boiaua dulce si piperul. Potriveste pasta de sare si acreste-o cu zeama de lamaie dupa gust.
Pune-o in borcane si presara putin ulei si boia iute. Dupa ce ai inchis borcanele, pune-le la fiert in bain-marie.
Mâncărică de vinete iraniană
Pofta buna!