Mazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry
PrinteazaMazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry din: ulei, ceapa, ardei iute, ghimbir, seminte de chimion, pudra de curry, turmeric, cartofi noi, iaurt, zeama de lime, coriandru, supa de legume, mazare, lime si lipii.
- 1 lingura de ulei
- 2 cepe, feliate
- 3 ardei iuti rosii, curatati de seminte si feliati subtire
- 1 bucata de ghimbir de 3-4 cm, tocata grosier
- 2 lingurite seminte de chimion
- 1 lingurita pudra de curry
- 1/2 lingurita de turmeric
- 750 g de cartofi noi, taiat pe jumatate
- zeama de la 1 lime
- 500 ml de iaurt
- 1 legatura mica de coriandru, frunzele si coditele tocate fin, separat
- 200-300 ml supa de legume
- 300 g mazare proaspata
- sferturi de lime si 2 lipii, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie mare şi adâncă. Adaugă cepele şi căleşte-le la foc mic 10.-15 minute, până se înmoaie. Adaugă ardeii iuţi, ghimbirul şi condimentele şi găteşte totul câteva minute, apoi pune cartofii şi zeama de lămâie, având grijă să-i acoperi cu mixul de condimente.
Adaugă iaurtul, codiţele de coriandru şi supa. Lasă totul să fiarbă la foc mic 35-40 de minute, până când cartofii se înmoaie, iar sosul scade. Adaugă mazărea amestecând în mâncare şi mai las-o pe foc 5 minute. Presară deasupra frunzele de coriandru şi serveşte cu sferturile de lime şi cu lipii calde.
Mazare cu cartofi noi, ghimbir si pudra de curry
Pofta buna!