Mazăre cu morcovi şi dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de mazare cu: morcovi baby, dovlecel, ceapa rosie, ceapa alba, pasta de tomate, ulei, parmezan, linte, sare, piper, cimbru.
- 500 g mazăre
- 300 g morcov baby
- un dovlecel
- o ceapă roşie
- o ceapă albă
- două linguri cu pastă de tomate
- 3 roşii
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 100 g parmezan
- o conservă linte
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se spală şi dacă sunt prea mari se taie în jumătăţi. Dovlecelul se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii potrivit de groase sau cubuleţe. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc până se înmoaie ceapa.
Se adaugă mazăre, sare, piper şi apă cât să le acopere. Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă legumele. Când au fiert, se adaugă roşiile curăţate de coajă şi date prin râzătoare şi pasta de tomate dizolvată cu puţină apă.
Se condimentează dacă mai este nevoie, se adaugă cimbru după gust, lintea clătită cu apă rece şi scursă şi se mai fierbe 10 minute la foc mediu. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească 10 minute.
Mazăre cu morcovi şi dovlecei
Pofta buna!