Medalioane de crap cu legume
PrinteazaMedalioane de crap cu legume din: fileuri de crap, vin alb, praz, morcov, ardei grasi, usturoi, rosii, ulei, sare.
- 4 fileuri sau medalioane de crap
- 200 ml vin alb
- 1 fir de praz
- 1 morcov
- 2 ardei grași
- 4 căţei de usturoi
- 4 roșii
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spală peștele și dă-l cu un praf de sare. Curăţă și spală toate legumele. Taie prazul și morcovul în rondele, ardeiul (curăţat de cotor și seminţe) în felii, iar roșiile în cubuleţe.
Zdrobește usturoiul (curăţat) cu lama cuţitului și apoi toacă-l mai mare.
Încinge ulei într-o cratiţă și pune la călit prazul și morcovul. Când s-au înmuiat, adaugă ardeiul, lasă-l puţin pe foc și potrivește gustul de sare.
Toarnă vinul, pune bucăţile de pește și acoperă-le cu sos.
Adaugă roșiile și usturoiul, acoperă și lasă să scadă câteva minute. Serveste imediat.
Pofta buna!