Medalion cu praz şi ciuperci
PrinteazaMedalion cu praz şi ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, praz, usturoi, ou, ulei, nucsoara, piper si sare.
- 1 kg pulpa de porc
- 350 g ciuperci
- 3 fire de praz
- 2 capatani de usturoi
- 1 ou
- ulei
- nucsoara
- piper
- sare
Mod de preparare:
taie pulpa astfel incat sa obtii o bucata mai mare.
Da-o cu un praf de sare si unul de piper, putina nucsoara macinata si pune-o la frigider.
Curata ciupercile si prazul si toaca-le marunt. Intr-o tigaie, incinge opt linguri cu ulei si caleste prazul pana ce se inmoaie, apoi adauga ciupercile si trei catei de usturoi pisati.
Cand zeama lasata de ciuperci a scazut, stinge focul si lasa sa se racoreasca.
Amesteca prazul si ciupercile cu oul batut, sare, piper, pune totul peste bucata de carne si prinde marginile cu scobitori.
Asaza rulada intr-o tava unsa cu ulei. unge carnea cu putin ulei, pune capatanile de usturoi taiate pe orizontala (nedesfacute) si da-o la cuptor, la foc moderat, o ora.
Scoate rulada din tava imediat, tai-o numai dupa ce s-a racit si serveste-o cu cartofii sau cu sfecla fiarta si boabe de strugure, mere coapte si felii de grepfrut.
Medalion cu praz şi ciuperci
Pofta buna!