Melci cu banane si capsuni
PrinteazaO reteta delicioasa de melci cu: banane, faina, capsuni, oua, sare, ulei de masline, branza de vaci, banane deshidratate, zahar tos, seminte de mac.
- 400 g făină
- două ouă
- un sfert de linguriţă cu sare
- două linguri cu ulei de măsline
- 200 g brânză de vaci
- două banane
- 400 g căpşuni
- 200 g banane deshidratate
- 100 g zahăr tos
- două linguri cu seminţe de mac
Mod de preparare:
Brânza de vaci se amestecă bine cu bananele crude tăiate cubuleţe, zahărul tos şi jumătate din seminţele de mac.
Se pun într-o strecurătoare, se presează şi se lasă să se scurgă tot lichidul. Făina cernută se amestecă împreună cu sarea, uleiul de măsline şi ouăle până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios.
Se acoperă cu un castron şi se lasă să stea zece minute. Se presară masa cu făină, se întinde o foaie subţire, se taie pătrăţele şi se pune în mijlocul fiecăruia câte o jumătate de linguriţă de compoziţie.
Se pliază pătrăţelele sub formă de triunghi şi se prind capetele opuse, ca să nu se desfacă. Se fierb în apă cu puţină sare, se scurg şi se amestecă bine cu restul de seminţe de mac.
Melci cu banane si capsuni
Pofta buna!