Melci insiropati
PrinteazaMelci insiropati din: aluat, unt, zahar, zahar vanilat, nuca macinata, stafide, lapte, zahar pudra si zeama de lamaie.
- aluat de cozonac
- 300 g unt
- 400 g zahar
- 2 pliculete cu zahar vanilat
- 1 cana cu nuca macinata
- 100 g stafide
- 400 ml lapte
- 150 g zahar pudra
- 1-2 linguri cu zeama de lamaie
Mod de preparare:
Din aluatul de cozanac, întinde o foaie potrivit de groasă şi unge-o cu untul frecat. Presară deasupra 200 g de zahăr, zahărul vanilat, nuca măcinată şi stafidele.
Rulează cu mare grijă, după care taie felii de 4-5 cm grosime. Melcii astfel obţinuţi aşază-i într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.
Ai grijă să nu-i pui foarte apropiaţi unul lângă altul, pentru a nu se lipiîntre ei. Lasă-i la dospit câteva minute, după care coace-i la foc moderat aproximativ 45 de minute, între timp, fierbe laptele cu restul de zahăr.
Când melcii sunt aproape gata, toarnă laptele îndulcit şi lasă-i în cuptor încă cinci minute.
Freacă zahărul pudră cu zeama de lămâie până se omogenizează. Unge apoi melcii cât sunt calzi.
Melci insiropati
Pofta buna!
O sa icnerc sa vad ce iese