Melcişori cu stafide

Printeaza

O reteta delicioasa de melcisori cu :lapte, unt, oua, zahar, sare, drojdie, faina, stafide, gem de coacaze rosii.

Ingrediente:

  • 240 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • două ouă
  • 60 g zahăr tos
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • 7 g drojdie uscată
  • 450 g făină
  • 50 g stafide
  • un borcan gem de coacăze roşii

 

Mod de preparare:

Laptele dulce se încălzeşte, se adaugă drojdia uscată şi se dizolvă. Se amestecă bine cu sarea, un ou şi un albuş, zahărul tos şi untul topit răcit.

Se amestecă bine cu un tel, se toarnă peste făina cernută, se adaugă stafidele şi se frământă până se obţine un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul.

Se întind foi subţiri de aluat, se taie fâşii mai late şi se pune în mijloc gem de coacăze, se udă margi­nile cu gălbenuş, se presează una peste alta ca să rezulte un rulou.

Se dă formă de melc fiecărui rulou, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuş, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 15-20 de minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.