Mere in budinca de orez
PrinteazaO reteta gustoasa de mere in budinca de orez cu: unt, gem de coacaze, oua, zahar, esenta vanilie, sare.
- 200 g orez
- 4 mere
- 2 linguri unt
- 100 g gem de coacăze
- 4 ouă
- 50 g zahăr
- 1 esenţă vanilie
- 1 praf sare
Mod de preparare:
Se spală orezul bine şi se fierbe în apă cu puţină sare. După ce a fiert, se clăteşte !sub jet de apă rece şi se scurge.
Se curăţă merele de coajă şi li se scoate miezul. Se ung patru cupe sau castronele mai înalte cu unt, se aşază merele şi se umplu cu gem de coacăze.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se amestecă orezul cu gălbenuşurile, esenţa de vanilie, zahărul şi albuşurile bătute spumă.
Se umplu cupele cu amestecul de orez, lăsând vârfurile merelor neacoperite şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute.
Mere in budinca de orez
Pofta buna!