Mere coapte cu frisca
PrinteazaMere coapte cu frisca din: mere, zahar praf, frisca, dulceata de afine, nuci pisate, unt si scortisoara.
- 4 mere mari
- 2 linguri zahar praf
- 100 g frisca
- 50 g dulceata de afine
- 2 linguri nuci pisate
- 1 lingura unt
- 1 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare:
Curatati merele de cotoare si presarati in interiorul scobit putina scortisoara si putin zahar. Ungeti un vas termorezistent cu unt. Asezati merele in vas. In fiecare mar puneti cate 1 lingura de dulceata amestecata cu nuci. Puneti vasul in cuptorul incalzit dinainte.
Este bine ca vasul sa fie acoperit. FOcul trebuie sa fie portivit. Cand merele s-au inmuiat, scoateti vasul din cuptor, lasati merele sa se raceasca putin si apoi puneti-le pe farfurioare. Puneti pe fiecare frisca inainte.
Mere coapte cu frisca
Pofta buna!