Mere cu frisca

Printeaza

Mere cu friscaMere cu frisca

Ingrediente:

  • 5 mere
  • 3 linguri zahăr
  • l/2linguriţă peltea
  • 1 ceaşcă frişcă

 

Mod de preparare:

Alegem mere potrivite. Le curăţăm şi le scoatem seminţele. Le punem să fiarbă întregi cu zahărul şi cu un pahar de apă. Le lăsăm să fiarbă încet, pînă ce se for­mează un sirop bine legat.

Apoi le luăm de la foc şi le lăsăm să se răcească.Aşezăm merele într-o farfurie rotun­dă.

Ingroşăm siropul la foc cu o lingură de peltea de gutui, de coacăze sau de zmeură şi îl turnăm deasupra merelor. Le dăm la rece.

Punem frişcă bătută într-un cornet de hîrtie şi garnisim frumos merele.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.