Mere cu pufarine si ciocolata alba
PrinteazaMere cu pufarine si ciocolata alba din: lamaie, ciocolata alba, pufarine.
- 6 mere
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 100g de ciocolată albă
- 50g de pufarine
Mod de preparare:
Indepărtează cotorul merelor, începând de la bază şi încercând să păstrezi codiţa intactă. Foloseşte un cuţit neascutit pentru a îndepărta toate resturile de seminţe sau cotor, dacă este necesar.
Poţi folosi o frigare metalică pentru a face 1-2 găuri în lateralele merelor. Cu o pensulă, unge părţile tăiate ale merelor cu zeamă de lămâie şi aşază-le pe un platou.
Pune ciocolata într-un bol termorezistent şi topeşte-o la bain-marie. Când s-a topit, adaugă pufarinele, amestecă şi pune bolul deoparte. Foloseşte o linguriţă pentru a umple merele cu amestecul de ciocolată, înfigând câteva pufarine în găurile exterioare şi pe deasupra mărului, ce să pară că ies afară.
Dă merele la frigider 20 de minute, pentru a se stabiliza.
Dacă îţi rămâne amestec de ciocolată, pune-l într-o tavă de brioşe tapetată cu hârtii speciale, apoi dă-l la frigider, împreună cu merele.
Odată ce ciocolata s-a stabilizat, îndepărtează hârtia pentru brioşe şi pune bilele împrejurul merelor.
Pofta buna!