Mere cu pufarine si ciocolata alba

Printeaza

Mere cu pufarine si ciocolata alba din: lamaie, ciocolata alba, pufarine.

Ingrediente:Mere cu pufarine si ciocolata alba

  • 6 mere
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 100g de ciocolată albă
  • 50g de pufarine

 

Mod de preparare:

Indepărtează cotorul merelor, începând de la bază şi încercând să păstrezi codiţa intactă. Foloseşte un cuţit neascutit pentru a îndepărta toate resturile de seminţe sau cotor, dacă este necesar.

Poţi folosi o frigare metalică pentru a face 1-2 găuri în lateralele merelor. Cu o pensulă, unge părţile tăiate ale merelor cu zeamă de lămâie şi aşază-le pe un platou.

Pune ciocolata într-un bol termorezistent şi topeşte-o la bain-marie. Când s-a topit, adaugă pufarinele, amestecă şi pune bolul deoparte. Foloseşte o linguriţă pentru a umple merele cu amestecul de ciocolată, înfigând câteva pufarine în găurile exterioare şi pe deasupra mărului, ce să pară că ies afară.

Dă merele la frigider 20 de minute, pentru a se stabiliza.

Dacă îţi rămâne amestec de ciocolată, pune-l într-o tavă de brioşe tapetată cu hârtii speciale, apoi dă-l la frigider, împreună cu merele.

Odată ce ciocolata s-a stabilizat, îndepărtează hârtia pentru brioşe şi pune bilele împrejurul merelor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.