Miel cu salata de anason
PrinteazaMiel cu salata de anason din: anason, ulei de masline, otet de vin, sare, piper, stafide negre, fileu de spata de miel, masline, usturoi, arpagic, unt, zeama de lamaie.
- 1 bulb de anason
- 5 lingurite ulei de masline
- 1 lingurita otet de vin
- sare
- piper negru
- 1 lingurita stafide negre
- 300 g fileu de spate de miel
- 6 masline umplute
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita arpagic tocat
- 3 lingurite unt
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Se spală anasonul şi se taie fâşii foarte fine. Frunzele de anason se toacă. Se marineaza într-un amestec de 3 lingurite ulei, oţet, sare, piper şi stafide negre. Fileul se taie în 4 felii, se bate cu tocătorul până când feliile devin subţiri, se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte rapid pe ambele părţi în 2 lingurite de ulei.
Măslinele se taie în felii transversale. Se toacă fin căţeii de usturoi. Se prăjesc în unt împreună cu arpagicul. Se condimentează cu zeamă de lămâie, sare şi piper. Se serveşte cu salata de anason.
Miel cu salata de anason
Pofta buna!