Miel cu dovlecei

Printeaza

O reteta de miel cu dovlecei din: pulpa de miel, dovlecei, morcovi, ceapa rosie, marar, ulei, sare si piper. Ca să fie mai gustoasă, carnea de miel crudă se unge cu muştar cu hrean şi se stropeşte cu rachiu sau zeamă de lămâie, înainte de a se condimenta cu sare, piper şi ierburi aromate. Apoi se prăjeşte la cuptor, la foc potrivit.

Ingrediente:Miel cu dovlecei

  • 500 g pulpa de miel
  • 500 g dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţele, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele. Presăraţi bucăţele de carne cu sare şi piper şi prăjiţi-le în ulei, la foc mic, până când se pă­trund bine şi se rumenesc pe toate părţile. Separat, într-o altă tigaie, căliţi ceapa curăţată, spălată şi to­cată mărunt.

Adăugaţi morcovul curăţat, spălat şi tăiat în cuburi. După 6-7 minute puneţi şi dovle­ceii necurăţaţi de coajă, însă bine spălaţi şi tăiaţi în cuburi aproximativ egale cu cele de morcov. Căliţi to­tul la foc potrivit încă 10-12 minute amestecând din când în când, apoi adăugaţi mărarul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper.

Puneţi în tigaie bucăţile de carne prăjite, aco­periţi tigaia cu un capac şi mai lăsaţi la foc mic încă 3-4 minute.

Miel cu dovlecei

Miel cu dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.