Miel cu mirodenii si orez
PrinteazaO reteta de miel cu mirodenii si orez din: pulpa de miel, pastrama de miel, condimente, orez, oua, morcov, ulei, patrunjel, sare si piper.
- 500 g pulpa de miel (bucata intreaga)
- 200 g pastrama de miel (oaie)
- 1 lingura condimente 7 pipere
- 200 g orez
- 4 oua
- 1 morcov
- 50 ml ulei
- 2 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o bine cu şerveţele. Presăraţi-o cu sare şi piper şi puneţi-o la cuptor, împreună cu pastrama, într-o tavă, pe hârtie de copt. Coaceţi pulpa de miel la foc potrivit circa 40 de minute, apoi scoateţi-o din cuptor şi tăiaţi-o în feliuţe subţiri şi presăraţi-le cu 7 pipere.
Fierbeţi orezul în apă cu sare, împreună cu morcovul curăţat, spălat şi tăiat în cubuleţe. Clătiţi orezul fiert în apă rece şi amestecaţi-l cu pătrunjelul tocat mărunt şi 2 ouă bătute. Puneţi într-un vas ceramic termorezistent alternativ straturi de orez şi feliuţe de carne şi pastrama, după care deasupra turnaţi ouăle rămase, bătute cu puţină sare şi piper.
Puneţi vasul în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit circa 20-25 de minute. Serviţi mielul cu mirodenii şi orez cald, presărat cu pătrunjel tocat mărunt.
Miel cu mirodenii si orez
Pofta buna!