Miel provensal
PrinteazaO reteta delicioasa de miel provensal din: pulpa de miel fara os, sare, piper, ierburi de provence, rosii, boabe de piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin alb, supa, morcovi, dovlecei, rozmarin, cimbru si verdeata.
- 1,2 kg pulpă de miel fără os
- sare
- piper
- 2 linguriţe ierburi de Provence
- 50 g roşii din conservă sau uscate
- 1 lingură boabe piper
- 3 linguri ulei măsline
- 1 ceapă
- 2 căţei usturoi
- 2 foi dafin
- 200 ml vin alb
- 500 ml supă
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 500 g roşii proaspete
- 2 fire rozmarin şi 2 fire de cimbru,
- verdeaţă (pătrunjel, marar)
Mod de preparare:
Speli carnea, o ştergi şi o condimentezi cu sare, piper şi ierburi de Provence.
Dacă foloseşti roşii uscate, le înmoi mai întâi în apă fierbinte timp de20 de minute.
Dacă foloseşti roşii proaspete sau din conservă, le scurgi de zeamă şi le toci cubuleţe.
Apoi le amesteci cu boabe de piper verde. Umpli pulpa de miel cu acest amestec şi o rulezi.
O legi foarte bine cu sfoară. Cureţi ceapa şi usturoiul, le toci şi le aşezi alături de carne, împreună cu foile de dafin.
Dai pulpa la cuptor, stingi cu vin şi supă şi acoperi vasul. înăbuşi friptura timp de 2 ore.
Tai felii morcovii şi dovleceii. Tai roşiile sferturi. Cu 20 de minute înainte ca friptura să fie gata, adaugi legumele: morcovii, dovleceii, roşiile!, rozmarinul, cimbrul şi înăbuşi toate legumele cu carnea.
Friptura o tai felii şi o serveşti la masă alături de sos şi legume.
Miel provensal
Poftă bună!