Miel cu sos de smântână şi rucola
PrinteazaO reteta de miel cu sos de smantana si rucola din: carne de miel, unt, smantana, usturoi, rucola, ulei de masline, lamaie, faina, sare si piper.
- 700 g carne de miel cu os
- 50 g unt
- 200 g smantana de gatit (nefermentata)
- 1 catel de usturoi
- 200 g rucola
- 50 ml ulei de masline
- 1 lamaie
- 1 lingura faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăti potrivite, spălaţj-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele. Presăraţi bucăţile de carne cu sare şi piper, apoi prăjiţi-le în unt câte 3-4 minute pe fiecare parte. într-o altă tigaie căliţi căţelul de usturoi întreg, în ulei, la foc mic până când începe să-şi schimbe putin culoarea, apoi scoateţi-l din tigaie.
Puneţi în uleiul încins făina, amestecaţi bine şi adăugaţi smântână. Amestecaţi încontinuu până când sosul de îngroaşă, după care puneţi zeama de la o jumătate de lămâie şi potriviţi de sare şi piper. Puneţi în sos bucăţile de came prăjite acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să mai fiarbă la foc mic 1 -2 minute.
Serviţi mielul cu salată de rucola, totul stropit cu sosul ele smântână.
Miel cu sos de smântână şi rucola
Pofta buna!