Miel cu verdeata si legume
PrinteazaO reteta de miel cu verdeata si legume din: carne de miel, usturoi verde, ceapa, pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei si ulei rosu.
- 1500 kg carne de miel
- 2 legaturi usturoi verde
- 1 legatura ceapa
- 2 linguri pesmet
- 2-3 ardei verzi
- 2-3 ardei rosii
- sare
- piper
- cimbru
- rozmarin
- 2-3 linguri ulei
- vin rosu dulce
Mod de preparare:
Speli carnea şi o ştergi cu un prosop. O înţepi cu vârful cuţitului şi o ungi cu grăsime. Condimen¬tezi cu sare, piper şi cimbru şi stropeşti cu vin roşu dulce. Aşezi carnea într-o tavă cu capac. Se¬parat, cureţi ceapa şi usturoiul şi le împleteşti în aşa fel încât să formezi o plasă.
Plasa de verdeaţă o aşezi deasupra pulpei şi o dai la cuptor aproximativ o oră. Intre timp, cureţi ardeii, îi speli, îi ştergi şi îi tai în felii potrivite. Incingi plita şi coci ardeii câteva minute pe ambele părţi. Presari sare şi îi acoperi cu un prosop.
Scoţi tava din cuptor, iei plasa de usturoi şi o arunci, iar de jur împrejurul pulpei aşezi ardeiul copt. Acoperi tava cu capacul şi o bagi în cuptor la o temperatură potrivită. Stropeşti din când în când cu vin şi sosul din tavă. După ce s-a copt friptura, o serveşti cu garnitură de ardei şi o ornezi cu rozmarin proaspăt.
Miel cu verdeata si legume
Pofta buna!