Milchrahmstrudel
PrinteazaO reteta delicioasa de milchrahmstrudel din: faina, unt, apa calda, oua, sare, ulei, paine, lapte batut, zahar tos, zahar vanilat, lamaie, cas.
- 400 g făină
- 100g unt
- 125 ml apă caldă
- 2 gălbenuşuri
- sare
- 50 ml ulei
Ingrediente umplutura:
- 8 felii de pâine prăjită
- 125 ml lapte bătut
- 6og unt
- 6og zahăr tos lingură zahăr vanilat
- 1/2 lămâie (coaja)
- 3 ouă separate
- 250g caş
Mod de preparare:
Se cerne faina, se adauga uleiul, sarea si o ceasca de apa calda. Se freacă gălbenuşurile cu untul şi se amestecă cu făina. Aluatul se frământă cu mâna timp de 10 minute.
Se împarte în două şi se dă la frigider, timp în care se prepară umplutura. Pâinea se dă prin maşina de tocat, împreună cu brânza. Se amestecă cu laptele bătut şi cu untul.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul şi zahărul vanilat până când se obţine o compoziţie cremoasă. Se combină cu brânza, cu pâinea tocată, cu laptele batut si cu untul.
Albuşurile se bat spumă şi se încorporează treptat în amestecul de mai sus. Se scot foile de aluat şi se întind pe planşetă.
Se întinde prima foaie într-o tavă unsă cu unt, se acoperă cu umplutură şi se întinde apoi şi cea de-a doua foaie. Se înţeapă cu o furculiţă şi se dă la cuptor, la i6o°C. Se coace timp de 30 – 40 de minute.
Milchrahmstrudel
Pofta buna!