Mingi din carne tocata cu condimente
PrinteazaMingi din carne tocata cu condimente din: orez, carne tocata, ceapa, castane, albus, sos de soia, sherry, amidon, sare, piper.
- 75 g orez cu un conţinut mare de glutină
- 450 g carne tocată de porc
- o ceapă verde
- două castane de apă
- un albuş
- o lingură de sos de soia
- o lingură de sherry
- o linguriţă de amidon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orezul se lasă la înmuiat în apă timp de câteva ore sau de cu seara. Se scurge foarte bine şi se presară pe o foaie de copt, puţin înainte de pregătirea mingilor (altfel se vor usca prea tare), într-un vas se amestecă carnea de porc, sosul de soia, ceapa verde, sherry, castanele de apă tocate, sarea, piperul, albuşul de ou tocat şi amidonul.
Se formează chifteluţe, care se rostogolesc peste orez. Se pun la fiert timp de 25-30 de minute într-un coşuleţ de bambus aşezat într-o tigaie. Se servesc cu sos de soia. în compoziţie se mai pot adăuga ciuperci tocate sau ghimbir ras.
Poftă bună!