Minitarte cu alune si sos caramel
PrinteazaMinitarte cu alune si sos caramel din: faina, zahar, ou, unt, lapte, praf de cremă caramel, alune sau nuci, miere, frişcă, zahăr vanilat.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 60 g zahăr
- 1 ou
- 150 g unt
Pentru umplutura:
- 400 ml lapte
- 60 g zahăr
- 1 pachet praf de cremă caramel
Pentru alunele caramelizate:
- 100 g alune sau nuci
- 80 g zahăr
- 1 lingură miere
- 50 g unt
Pentru decor:
- 150 ml frişcă
- 1 pachet zahăr vanilat
- 50 g zahăr
Mod de preparare:
Pe o planseta se cerne faina si se amesteca cu zaharul. Se face o groapa mica in centru fainii si se pun oul si untul taiat bucati, se framanta un aluat potrivit de tare, care de lasa la rece 30 de minute.
Se presară făină pe o planşetă şi se întinde aluatul în foaie groasă de 3 mm. Cu o formă specială sau cu o cană se taie cercuri din ea.
Se pun cercurile în forme de minitarte unse cu unt şi tapetate cu făină Se presează bine cu degetele. Se aşază formele pe o tavă se coc timp de 15 minute şi se lasă să se răcească în forme.
Laptele se amestecă cu zahărul şi praful de cremă caramel şi se fierbe pe foc mic până se îngroaşă Se toarnă crema fierbinte în coşuleţele coapte şi răcite.
Alunele decojite se prăjesc puţin şi se zdrobesc. Se caramelizează zahărul cu mierea, se adaugă alunele şi untul, se amestecă şi se toarnă imediat peste crema din cosulete.
Se lasă să se răcească şi se bate frişca cu zahărul şi zahărul vanilat. Se scot din forme şi se decorează fiecare coşuleţ cu frişcă. Se dau la rece până în momentul servirii.
Minitarte cu alune si sos caramel
Pofta buna!