Minitorturi cu iaurt
Printeaza
O reteta de minitorturi cu iaurt, faina, praf de copt, zahar, lichior, margarina, gelatina, suc de lamaie, suc de mere si lapte.
Ingrediente blat:
- 100 g făină
- 1 vârf de cuţit de praf de copt
- 25 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lingură lichior
- 60 g margarină
Ingrediente umplutură:
- 1 pachet gelatină albă mărunţită
- 300 g iaurt
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri suc de lămâie
- 125 ml lapte
- 300 g fructe din compot
- 1/2 pachet gelatină de exterior
- 125 ml suc de mere
Mod de preparare:
Din făină, praf de copt, zahăr, zahăr vanilat lichior şi margarină faci un aluat pe care îl pui la frigider pentru 30 de minute, într-o folie. Apoi îl împărţi în 8 blaturi mici pe care le pui la cuptor, pe hârtie de copt, într-o tavă. Le coci 10-15 minute, le scoţi şi le laşi să se răcească.
Prepari gelatina cum scrie pe pachet. Amesteci iaurtul cu zahărul, zahărul vanilat, sucul lămâie şi laptele. Amesteci gelatina cu 1-2 linguri de iaurt şi o adaugi peste prima compoziţie de iaurt. în 8 ceşti reci pui toată compoziţia finală şi dai la frigider pentru 3-4 ore.
Scoţi ceştile din frigider, le treci puţin prin apă caldă şi răstorni conţinutul peste blaturi. Gelatina exterioară o prepari cu suc de mere şi o torni peste minitorturi. Decorezi cu fructe din compot.
Pofta buna!