Mancare de mazare, morcov si mustar
PrinteazaMancare de mazare, morcov si mustar din: mazare, rosii, morcovi, ulei, marar, ceapa, faina, mustar, sare, piper, zahar.
- 800 g mazăre verde
- 5 roşii
- 2 morcovi
- 200 ml ulei
- 1 legătură mărar
- 2 cepe
- 3 linguri făină
- 2 linguri muştar iute
- sare
- piper
- zahăr
Mod de preparare:
Speli mazărea şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi morcovul, tai mărunt ceapa şi morcovul cubuleţe şi le căleşti în ulei cu puţină apă până se înmoaie un pic. Adaugi apoi mazărea scursă şi apă cât cuprinde.
Potriveşti de sare şi piper şi după ce mazărea a fiert bine pui şi roşiile decojite şi tăiate bucăţele. Adaugi şi zahăr după gust, făina desfăcută într-o ceaşcă de apă, muştarul şi mai dai mâncarea în câteva clocote. Când e gata presari mărarul tocat.
Pofta buna!