Tăiaţi morcovii pe lungime în bucăţi de circa 6 cm, apoi găsiţi o cratiţă de mărime potrivită, în care morcovii să încapă strâns alăturaţi, aşezaţi în picioare, ca în imaginea alăturată.
După ce aţi aşezat morcovii în vas, puneţi deasupra o bucată de unt, strecuraţi printre morcovi foile de dafin şi condimentaţi din belşug cu sare şi piper.
Adăugaţi apă cam până la jumătatea bucăţilor de morcovi şi puneţi cratiţa pe foc.
Aduceţi la fierbere, apoi micşoraţi flacăra şi acoperiţi vasul cu un capac. Fierbeţi morcovii circa 20 de minute.
Scoateţi capacul şi lăsaţi să scadă tot lichidul.
Apoi lăsaţi morcovii să sfârâie uşor în sosul de unt circa 5 minute, până când încep să se caramelizeze în partea de jos.
Scoateţi-i pe o farfurie şi serviţi; atenţie la untul fierbinte!
Antricot de vitel cu morcovi natur si vin din: antricoate de vitel, bulion, vin rosu, sare, piper, cimbru, maghiran, boia iute, cartofi si morcovi. Ingrediente: 4-5 antricoate vitel bulion vin rosu sare piper cimbru maghiran boia iute 4-5 cartofi 1-2 morcovi Mod de preparare: Se spala antricoatele si se dau cu sare si peper. Intr-un […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.