Morcovi cu pasta tahini si miere
PrinteazaMorcovi cu pasta tahini si miere din: morcovi, pastă tahini, ulei de măsline extravirgin, suc de lămâie, miere fluidă, usturoi, ghimbir, sos de soia, seminţe de susan negru, mărar.
Ingrediente:
- 1 kg morcovi
- 1 lingură pastă tahini
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 5 linguri suc de lămâie
- 1 linguriţă miere fluidă
- 1 căţel de usturoi tocat
- o bucăţică (2 cm) de ghimbir decojit
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingură seminţe de susan negru
- câteva fire de mărar
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii şi se taie fâşii folosind instrumentul pentru curăţit legumele. Se aşază într-un castron mare. Pasta tahini se amestecă împreună cu uleiul, sucul de lămâie şi mierea; se adaugă 1 căţel de usturoi mărunţit, ghimbirul tocat şi sosul de soia.
Se toarnă peste fâşiile de morcovi şi se amestecă. Se acoperă castronul cu folie transparentă şi se dau la frigider 4 – 5 ore: se lasă să se marineze. Pentru servire, se repartizează pe farfurii şi se presară susan şi verdeaţă.
Morcovi cu pasta tahini si miere
Pofta buna!