Moristi cu branza

Printeaza

O reteta de moritsti cu branza din: faina, unt, ou, otet, sare, apa, nuca macinata, gem de caise si caise.

Ingrediente:Moristi cu branza

  • 300 g făină
  • 250 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingură oţet
  • 3 linguri apă rece
  • 1 praf de sare

pentru umplutură:

  • 100 g nucă măcinată
  • gem de caise
  • 4-5 caise proaspete

 

Mod de preparare:

Se amestecă 100 g făină cu untul până se obţine un aluat, care se întinde într-o foaie groasă şi se lasă la rece. Separat, se amestecă restul ingredientelor (făina rămasă, oul, oţetul, apa, sarea) şi se frământă până devine un aluat omogen. Se întinde într-o foaie de două ori mai mare decât prima foaie de aluat şi se pune la rece

Se împăturesc cele două foi de aluat, foaia mică se înveleşte cu foaia mare, se pliază în patru şi se lasă la rece 20 de minute. Se repetă operaţia încă de 2-3 ori, după care se întinde o foaie subţire, numai bună pentru prelucrare.

Se taie aluatul în pătrate cu latura de 10 cm. Se crestează pe diagonală, păstrând mijlocul netăiat. Se pune pe mijloc puţină nucă măcinată, se aşază câte o jumătate de caisă, apoi se îndoaie colţurile spre centru, din două în două, şi se lipesc la mijloc cu gem de caise. Trebuie să semene cu o morişcă.

Moriştile se aşază pe o tavă tapetată cu folie specială pentru copt şi se coc în cuptorul preîncălzit circa 15-20 de minute. Se servesc calde sau reci.

Moristi cu branza

Moristi cu branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.