Mucenici din aluat de paine
PrinteazaMucenici din aluat de paine din: faina, drijdoe, apa, zahar, ulei, sare.
- 1 kg faina
- drojdie cat doua nuci
- 1/2 I apa
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura ulei
- sare
Mod de preparare:
Pregateste maiaua din drojdie inmuiata in putina apa calda cu zahar. Intr-un castron special pui circa 200 g de faina si in mijlocul gramezii cu faina faci o gaura in care torni maiaua.
Amesteci bine pana iese o plamadeala potrivit de moale, pe care o framanti bine si o lasi sa creasca. Dupa ce a crescut, framanti cu restul fainii si pana ce aluatul se dezlipeste de rnaini. Lasi din nou la crescut.
Cand e crescut iei bucati din aluat pe care le lucrezi pe rnasa (sau planseta) presarata cu faina. Poti face mucenicii folosind un aparat special pentru acestia sau ii poti modela cu mana. Dupa ce ai transformat tot aluatul in mucenici, urmeaza fierberea lor.
Pune apa la fiert si adauga si mucenicii. Lasa-i sa fiarba bine la foc domol si spre finalul fierberii adaugi zahar (dupa gust), un praf de sare, coaja de lamaie sau portocala, zahar vanilat. Scortisoara si nuca macinata se pun numai in momentul fierberii.
Pofta buna!