Musaca de cartofi cu carne tocata si suc de rosii

Printeaza

Musaca de cartofi cu carne tocata si suc de rosii din: cartofi, carne tocata, unt, lapte, suc de rosii, ceapa, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Musaca_de_cartofi_cu_carne_tocata_si_suc_de_rosii

  • 600 g cartofi
  • 400 g carne tocată
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml suc de roșii
  • 2 cepe
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert. După ce s-au fiert se pasează și se freacă cu unt și lapte. Se adaugă sare după gust. Se curăță cepele și se toacă mărunt. Se încing 3 linguri de ulei, se prăjește ceapa 1 minut și se adaugă carnea tocată. Se pune sare și piper și se toarnă sucul de roșii. Se lasă pe foc mic până scade.

Se unge cu unt o tavă întinsă. Se ia jumătate din cantitatea de piure, se pune în tavă și se nivelează, cât să acopere toată suprafața tăvii. Se pune toată cantitatea de carne și se întinde pe toată foaia de piure. Se acoperă cu restul de piure. Se coace 30 minute la foc moderat.

Musaca de cartofi cu carne tocata si suc de rosii

Musaca_de_cartofi_cu_carne_tocata_si_suc_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.