Musaca de cartofi cu mazare

Printeaza

Musaca de cartofi cu mazare din: cartofi, carne tocata, mazare, cascaval, lapte, faina, galbenusuri de ou, sare, piper, ulei.

Inrgediente:Musaca_de_cartofi_cu_mazare

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne tocata
  • 400 g mazare
  • 150 g cascaval
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 4 galbenusuri de ou
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli cartofii, apoi îi pui la fiert, iar când sunt gata, îi stre­cori şi îi cureţi de coajă, dacă este nevoie. Pui carnea tocată la călit şi adaugi sare şi piper după gust. Cartofii curăţaţi, îi tai rondele şi pui jumătate dintre ei într-un vas termorezistent.

Peste cartofi pui stratul de carne călită, cubuleţele de caşcaval, mazărea fiartă şi strecurată. Acoperi cu straturi de cartofi rămaşi. Faci rântaşul din făină, adaugi laptele şi gălbenuşurile bătute. Când se îngroaşă, torni ameste­cul peste stratul de cartofi.

Scuturi tava puţin şi o bagi în cup­torul preîncălzit, la 180 de grade până prinde o crustă aurie.

Musaca de cartofi cu mazare

Musaca_de_cartofi_cu_mazare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.