Musaca de cartofi cu peste
Printeaza
O reteta delicioasa de musaca de cartofi, peste, ceapa, morcovi, telina, rosii, usturoi, marar, pesmet, faina, unt, oua, pasta de rosii, zahar si cimbru.
- 1 kg file peşte (macrou, stavrid)
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 600 g roşii
- puţin usturoi
- mărar
- 50 g pesmet
- 50 g făină
- 50 g unt
- 2 ouă
- 1 lingură pastă roşii
- 1 linguriţă zahăr
- cimbru
Mod de preparare:
Ceapa, morcovii, ţelina le toci mărunt şi le înăbuşi în ulei. Adaugi un pahar de supă de peşte şi laşi să fiarbă încet 15 minute. Scurgi lichidul, laşi zarzavaturile să se răcească, amesteci cu fileul de peşte şi dai prin maşina de tocat. Compoziţia o amesteci cu un ou, puţin unt şi pasta de roşii.
Omogenizezi foarte bine. Intr-o tavă unsă cu ulei aşezi rânduri de felii de cartofi fierţi şi un strat din compoziţia de peşte şi iar cartofi.
Dai tava la cuptor pentru 20 minute. Separat pregăteşti un sos alb: 1 ou, 1 lingură făină şi unt. In acest sos pui mărar verde. Sosul îl torni apoi peste compoziţia din tavă, acoperi cu un rând de felii de roşii, după care le laşi la cuptor să se gratineze.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- musaca de peste cu cartofi