Musaca de conopidă si cartofi
PrinteazaMusaca de conopidă si cartofi
- 100 g soia granule
- 1 conopidă potrivită
- 4-5 cartofi noi
- 2-3 cepe
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 linguri de bulion
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 1 lingură vegeta
- 300 ml lapte
- 2 linguri făină
- 1 ou
- oregano
- maghiran
- busuioc
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se înăbuşă cu apă şi ulei. Când este aproape gata se pune şi usturoiul, tocat mărunt. Soia granule se hidratează bine cu apă fierbinte şi se încorporează cu ceapa şi usturoiul.
Se adaugă bulionul şi se fierbe la foc domol 10 minute. După ce se opreşte focul, se pune verdeaţa şi se condimentează cu vegeta. Conopida se spală, se curăţă şi se desface bucheţele mici, iar cartofii se taie rondele şi se dau în câteva clocote cu apă şi sare.
Când sunt pe jumătate fierţi, se unge cu unt o formă de Jena şi se tapetează cu pesmet. Apoi se aşază straturi de cartofi, conopidă şi compoziţie cu soia, până se termină totul. Se face un sos alb din făină, lapte şi ou, care se fierbe şi se condimentează.
Se toarnă peste musacaua din formă, care se dă la cuptor şi se coace 35-40 de minute.
Poftă bună!
Cred ca iese mai putin satioasa cu soia decat cucarne