Musaca de fidea

Printeaza

Musaca de fidea din: fidea, carne, ceapa, ou, verdeata, sare, menta, paine, ulei, pesmet, smantana.

Ingrediente:Musaca de fidea

  • 200 g fidea fiarta si scursa
  • 200 g carne
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • verdeata tocata
  • sare
  • menta
  • 1 felie de paine
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu pesmet
  • 1 ceasca de smantana

 

Mod de preparare:

Se spala fideaua dupa ce a fost fiarta bine, se scurge si se imparte in doua. Jumatate se pune in forma cu ulei si tapetata cu pesmet. Carnea se da prin masina de tocat cu 1 ceapa si 1 felie de paine, apoi se caleste cu putin ulei pana cand scade zeama.

Se trage cratita de pe foc, se sareaza, se amesteca oul si verdeata tocata, se parfumeaza cu menta pisata sau faramitata in mana. Amestecul de carne se pune in strat uniform peste fidea. Se acopera cu restul de fidea si, dupa gust, cu 1 ceasca de smantana.

Se pune in cuptor pentru 30 minute, dupa care se stinge focul si se lasa mancarea sa se raceasca 15 minute. Se serveste totul cald, fara paine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.