Musaca de rosii la cuptor

Printeaza

Musaca de rosii la cuptor din: dovlecei, rosii, masline negre, kaizer, usturoi, ierburi aromate, frunze de busuioc, zahar, ulei, cascaval, sare si piper.

Ingrediente:Musaca_de_rosii_la_cuptor

  • 3 dovlecei
  • 3-4 rosii
  • 150 g masline negre
  • 150 g kaizer
  • 4-5 catei de usturoi
  • ierburi aromate sau cimbru
  • frunze de busuioc
  • 2 linguri de zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală bine dovleceii şi roşiile, se taie felii subţiri şi se aşază într-o tavă, pe vertical, alternând o felie de dovlecel cu una de roşie, până se epuizează toate feliile.

Din loc în loc, se pun felii de kaizer. Se adaugă măsline, cu sau fără sâmburi, căţeii de usturoi feliaţi, se presară ierburi aromate sau cimbru, frunze de busuioc tocate mărunt, zahărul, sare şi piper, după gust.

Se stropesc cu ulei, se presară printre cu caşcaval ras şi se introduc la cuptor pentru circa 25 de minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţină supă de legume.

Se stropesc din când în când cu sosul din tavă, până când legumele sunt bine pătrunse şi rumenite frumos deasupra.

Musaca de rosii la cuptor

Musaca_de_rosii_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.