Musaca de vinete cu soia
PrinteazaMusaca de vinete cu soia din: vinete, soia granulata, rosii, ceapa, ciuperci, ulei de masline, cimbru, sare, ierburi aromatice, cascaval de post.
- 3 vinete potrivite
- soia granulata (200 g)
- 5-6 rosii
- 3 cepe potrvite
- 200 g ciuperci
- ulei de masline
- cimbru
- sare
- ierburi aromatice
- cascaval de post
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă parţial, lăsând şi câteva linii. Se taie pe lungime. Se pun într-un vas şi se sărează. Se lasă 1/2 oră, să se înmoaie, apoi se scurg; Soia se pune la fiert conform indicaţiilor de pe pachet. Apoi, se pune la scurs, presând cu spatula;
Ceapa se taie cubulete şi se pune la călit în puţin ulei; Se adaugă ciupercile curătate şi tăiate mărunt şi se lasă 4-5 min, amestecând continuu; Se pun un strat de vinete, un strat de compoziţie, roşii date pe râzătoare, un strat de vinete şi un strat de roşii;
Deasupra se pot pune rondele de roşii si caşcaval de post ras şi puţin cimbru; • Se introduce în cuptorul încălzit în prealabil (la 1 80 C) timp de 30 min.
Musaca de vinete cu soia
Pofta buna!