Muşchi de porc cu prune
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de porc cu: prune, gem de prune, vin alb sec, sare, piper, cimbru, ulei.
- 800 g muşchi de porc
- 150 g gem de prune
- 100 g prune
- 100 ml vin alb sec
- sare
- piper
- cimbru
- ulei
Mod de preparare:
Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant şi condimentează-l cu sare, piper şi cimbru. Unge-l cu ulei. înfăşoară-l în folie şi lasă-l la rece circa o oră. Aşază-l într-o tavă unsă. Stropeşte-l cu ulei şi puţină apă. Lasă-l să se rumenească în cuptor.
Separat, fierbe prunele în vin, la bain-marie. Adaugă gemul şi un praf de sare. Când friptura este gata, pune sosul de prune şi lasă câteva minute.
Pofta buna!