Muschi de porc cu sfecla
PrinteazaMuschi de porc cu sfecla din: muschi de porc, sfecla, ceapa, morcovi, vin, zahar, ardei, lamaie, sare, piper, cimbru, nucsoara, ulei.
- 800 g muşchi de porc
- un borcan sfeclă roşie murată
- o ceapă roşie
- 4 morcovi
- 200 ml vin alb demisec
- zahăr tos
- ardei iute
- jumătate de lămîie
- sare
- piper
- cimbru
- pudră de nucşoară
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încing patru linguri cu ulei, se adaugă ceapa curăţată de foi şi tocată mărunt, morcovii curăţaţi de coajă şi daţi pe râzătoare. Se călesc pînă se înmoaie, se adaugă vinul, o cană cu apă, sare, piper şi ardeiul iute tăiat.
Se lasă să fiarbă pînă cînd sosul a scăzut la jumătate, se adaugă jumătate de linguriţă cu zahăr tos, sucul de lămîie, puţin cimbru tocat şi se pune într-un vas înalt. Se pasează cu un blender şi se păstrează la cald. Muşchiul de porc se spală, se scurge de apă şi se şterge cu un şervet absorbant.
Se taie în felii potrivit de groase, se ung cu ulei, se condimentează cu sare, piper, jumătate de linguriţă cu pudră de nucşoară şi se frig pe grătarul încins. Se serveste cu salata de sfecla roşie murată.
Poftă bună!