Muschi de porc pe varza
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de porc cu usturoi, sare, cimbru uscat, rozmarin uscat, salvie, piper, ulei, varza murata, ulei, cimbru, mere.
- 1 muşchi de porc
Ingrediente sos marinat:
- 1 căpătână de usturoi
- 1 linguriţă sare grunjoasă
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 linguriţă rozmarin uscat
- 3-4 frunze de salvie
- 1 linguriţă piper negru pisat
- 4-5 linguri ulei
- piper negru boabe
Ingrediente garnitura:
- 1 varză murată
- 4 linguri ulei
- cimbru
- piper măcinat
- 4-5 mere
Mod de preparare:
Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte în mojar cu sarea grunjoasă. Se adaugă cimbru, rozmarin, frunze de salvie, boabe de piper zdrobite şi se amestecă toate condimentele. Se adaugă uleiul şi se freacă bine.
Se fac câteva tăieturi cu vârful cuţitului pe suprafaţa muşchiului şi se introduce amestecul de condimente în carne. Cu restul amestecului, se freacă muşchiul pe toată suprafaţa şi apoi se aşază pe grătarul cuptorului.
Dedesubt, se pune o tavă cu apă, pentru a colecta zeama ce se scurge din carne, iar aburii din tavă să ajute la frăgezirea fripturii.
După 30 de minute, se întoarce carnea, pentru a se rumeni. Se adaugă apă în tavă, dacă este nevoie. Alături de friptură, pe grătar, se adaugă câteva mere.
Separat, se taie varza murată fideluţă şi se căleşte 1 cu ulei, până se înmoaie bine. Se adaugă câte puţină apă pe parcurs, pentru a fierbe bine. Se presară cimbru şi piper măcinat. Friptura se serveşte fierbinte, garnisită cu varză călită şi cu mere coapte.
Muschi de porc pe varza
Pofta buna!