Muşchi de porc umplut

Printeaza

Se crestează pe lung un muşchi file de porc (cca 600 g) astfel încât să ia naştere un buzunar. Se curăţă şi se taie mărunt 250 g ciuperci Champignon brune. Se decojeşte 1 chiflă şi se taie cuburi.

Se toacă 2 cepe franţuzeşti, într-o tigaie se încing 1 lingură ulei şi 1 lingură unt; se căleşte ceapa, apoi se adaugă ciupercile şi 2 linguri cuburi de şuncă şi se prăjesc 3 min. Se sărează şi se piperează; se adaugă cuburile de pâine, o lingură pătrunjel tocat şi 100 ml lap­te; se lasă să dea în clocot.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se umple cu această compoziţie buzunarul din muşchi şi se fi­xează cu scobitori. Se prăjeşte muşchiul de jur-împrejur într-o lingură de ulei, se sărează, se piperează şi se coace la cup­tor cca 30 min., întorcându-se în acest timp o singură dată.

Se curăţă 500 g coa­căze (sau fructe de soc) şi se fierb în 50 ml apă cca 20 min.

Se strecoară şi se dă din nou în clocot cu 2 linguri suc de lă­mâie şi 100 g zahăr. Se scoate carnea din tavă; se păstrează caldă la cuptor. So­sul din tavă se stinge cu apă, se adaugă piureul de fructe şi se lasă să dea într-un clocot; se adaugă boia şi câteva boabe de coacăze.

Carnea se taie felii, se ornează cu verdeaţă şi se stropeşte cu sos.

Muşchi de porc umplut

Muşchi de porc umplut

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.