Muşchi de porc umplut
PrinteazaSe crestează pe lung un muşchi file de porc (cca 600 g) astfel încât să ia naştere un buzunar. Se curăţă şi se taie mărunt 250 g ciuperci Champignon brune. Se decojeşte 1 chiflă şi se taie cuburi.
Se toacă 2 cepe franţuzeşti, într-o tigaie se încing 1 lingură ulei şi 1 lingură unt; se căleşte ceapa, apoi se adaugă ciupercile şi 2 linguri cuburi de şuncă şi se prăjesc 3 min. Se sărează şi se piperează; se adaugă cuburile de pâine, o lingură pătrunjel tocat şi 100 ml lapte; se lasă să dea în clocot.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se umple cu această compoziţie buzunarul din muşchi şi se fixează cu scobitori. Se prăjeşte muşchiul de jur-împrejur într-o lingură de ulei, se sărează, se piperează şi se coace la cuptor cca 30 min., întorcându-se în acest timp o singură dată.
Se curăţă 500 g coacăze (sau fructe de soc) şi se fierb în 50 ml apă cca 20 min.
Se strecoară şi se dă din nou în clocot cu 2 linguri suc de lămâie şi 100 g zahăr. Se scoate carnea din tavă; se păstrează caldă la cuptor. Sosul din tavă se stinge cu apă, se adaugă piureul de fructe şi se lasă să dea într-un clocot; se adaugă boia şi câteva boabe de coacăze.
Carnea se taie felii, se ornează cu verdeaţă şi se stropeşte cu sos.
Muşchi de porc umplut
Pofta buna!